3 Voeg de groene selder samen met wat water en de aardappelen, een klontje Solo en de blaadjes lavas in een kookpot en laat op een hoog vuur garen. Bak de brunoise van champignons met wat Solo in een pan aan en voeg er de uitgelekte aardappelen en selder aan toe.
4 Kruiden met peper en zout, voeg de blokjes tomaat toe.
5 Zeeuwse mosselen:
6 Leg de mosselen in een kookpot en voeg de selder, wijn, water en peper toe. Gaar kort onder deksel en giet het vocht van de mosselen af.
7 Kabeljauw:
8 Dep de moten kabeljauw droog. Kruid goed met zwarte peper.
9 Laat in een antikleefpan de helft van de Solo bruisen, voeg er de vis aan toe. 1
0 Laat op een hoog vuur de Solo smelten, wanneer het schuim wegtrekt en de Solo begint te bruinen, voeg dan de rest van de Solo toe.1
1 Je zal zien dat er nu een schuimvorming ontstaat, hetgeen ideaal is om de vis gelijkmatig te garen. 1
2 Laat de vis eventjes rusten in de Solo. Haal de vis eruit en leg op enkele velletjes huishoudpapier. 1
3 Doe de overtollige Solo door een roerzeef om straks in de saus te verwerken.1
4 Lavassaus:1
5 Kook het mosselsap op met de gevogeltefond, voeg er de blaadjes lavas aan toe en mix tot een gladde mengeling. 1
6 Voeg op het einde wat citroensap, braadvocht van de vis, peper en zout toe.1
7 AFWERKING1
8 Plaats enkele hoopjes seldermengeling op het bord en schik er de vis naast. 1
9 Werk af met enkele rauwe schijfjes Parijse champignons en enkele uitgehaalde mosselen. 2
0 Werk af met pluksels kervel en wat schuim van de saus.
Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen is een recept van Solo Open Kitchen