Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BEREIDING
  • 2 Het gekonfijt witloof :
  • 3 Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje Solo tot ze mooi verkleuren.
  • 4 Stoof de look, gember en peper in een eetlepel Solo. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker.
  • 5 Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen.
  • 6 Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.
  • 7 De saus :
  • 8 Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken.
  • 9 Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.1
  • 0 AFWERKING1
  • 1 Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever. 1
  • 2 Voeg daarna een beetje fleur de sel toe. 1
  • 3 Dresseer het gekonfi jt witloof met een dresseerring op het bord. 1
  • 4 Leg er de blaadjes rauw witloof, de sintjakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept