Zalm-pie met prei en aardappel

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant. Het recept is geschikt voor alle seizoenen.
  • 2 Kook de aardappelen gaar in circa 20 min. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • 3 Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is. Laat hem iets afkoelen.
  • 4 Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18x28 cm.
  • 5 Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
  • 6 Verdeel daarover de plakken zalm.
  • 7 Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
  • 8 Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
  • 9 Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken. 1
  • 0 Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. 1
  • 1 Bron Vrouw.nl Libelle

Zalm-pie met prei en aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept