Zoek
Zalm-pie met prei en aardappel
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr aardappelen
peper en zout uit demolen
750 gr prei
80 gr boter
6 vel filodeeg
300 gr gerookte zalm
50 r crème fraîche
50 gr mascarpone
60 gr verse groene kruiden naar smaak
4 eieren
Bereiding
1
Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant. Het recept is geschikt voor alle seizoenen.
2
Kook de aardappelen gaar in circa 20 min. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
3
Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is. Laat hem iets afkoelen.
4
Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18x28 cm.
5
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
6
Verdeel daarover de plakken zalm.
7
Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
8
Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
9
Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken. 1
0
Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. 1
1
Bron Vrouw.nl Libelle
Zalm-pie met prei en aardappel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept