1Snij de groenten in ringen en fruit ze in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet het deksel op de pot en laat 10 min. stoven.
2
2Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er de melk bij. Meng goed en voeg de visfond toe, 25 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3
3Rol ondertussen de tongfilets op (met de velkant naar binnen) en prik ze vast met een tandenstoker. Snij de kabeljauw in stukken.
4
4Doe de vis bij in de stoofpot en laat, vanaf het hernemen van het kookpunt, nog 5 min. sudderen op een heel zacht vuur,
5
5Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de tandenstokers en dien op in diepe borden. Bestrooi met fijngesneden peterselie of kervel.
6
6Geef er rijst bij of gekookte aardappelen of gewoonweg lekker meergranenbrood.
7 Kooktip
8 Vervang een deel van de bouillon door droge witte wijn