2 Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
3 Verhit een scheutje olie in een pan en bak de venkel en de uisnippers ca 10 min . Voeg dan de knoflook en de prei toe. en bak 4 min mee.venkel en de prei circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
4 Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 2 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
5 Snijd de vis in grove stukken.
6 Snijd de dille fijn.
7 Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
8 Roer de vis en de dille door de saus.
9 Voeg de vis toe aan de saus en laat enkele minuten garen. Voeg dan de groente toe en meng alles goed met elkaar.1
0 Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrooi met peper en zout.1
1 Bak de ovenschotel in de oven in circa 30 minuten.1
2 Snijd de citroen in partjes. Garneer de schotel met een toefje venkelgroen.1
3 Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.1
4 Bron 24 Kitchen Eigen foto. Recept aangepast qua bereidingstijden van venkel en oventijd.
Ovenschotel uit de zee met venkel, tomaat is een recept van Solo Open Kitchen