3 De vis wordt op z’n geheel gebakken. Knip wel de staart en vinnen van de forellen.
4 Maak enkele ondiepe insnijdingen in één zijkant van de forellen. Zo kan de kruidenboter het visvlees extra smaak geven.
5 Neem een ruime braadslee en zet ze op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in.
6 Leg de forellen in de hete boter en bak ze ongeveer anderhalve minuut langs elke zijde.
7 Leg de forellen met de ingesneden huid naar boven en leg op elke vis een portie van de kruidenboter.
8 Gaar de forellen ongeveer 20 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.
9 Aardappelen en de waterkers:1
0 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. (Kook de aardappelen niet te ‘plat’.) Giet ze af en zet ze opzij tot kort voor het serveren.1
1 Snij de aardappelen in hapklare stukken of in dikke schijven.1
2 Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een braadpan.1
3 Bak de stukken aardappel goudbruin, op een matig vuur. Kruid de aardappelen tussendoor met een snuifje zout.1
4 Spoel intussen de waterkers schoon. Beschadig de blaadjes niet met een te harde waterstraal. Verwijder ook de taaiste steeltjes.1
5 Gebruik grote borden. Serveer elke tafelgast een forel en schep er gebakken aardappelen bij en een toefje waterkers.