1Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met melk. nootmuskaat en een klontje boter en peper en beetje zout. Bak de spekblokjes en meng ze samen met de peterselie door de puree.
2
2Pocheer de eieren elk apart. Breek ze daarvoor in een kopje. Breng water aan de kook met een scheutje azijn, maak er een draaikolk in en laat het ei er voorzichtig in glijden. Pocheer 3tot4 minuten, afhankelijk van de grootte. Leg ze in een kom koud water, zo breken ze niet.
3
3Fruit de sjalot en knoflook in een beetje boter. Doe er de spinazie bij en roerbak kort, kruid met p&z.
4
4Maak de saus, klop de eidooiers met het citroensap en de wijn au bain-marie schuimig. Voeg er geleidelijk aan de boter in klontjes aan toe tot je een gebonden saus krijgt.
5
5Bak de tarbot in flink wat boter en kruid met p&z. Lepel wat puree op een diep bord. Leg er de spinazie, vis en gepocheerd ei op, lepel er de saus rond. Werk af met verse dille.
6 Smakelijk!
Tarbot met spinazie en gepocheerd ei is een recept van Solo Open Kitchen