1 Verwarm de oven voor op 170 graden en bestuif de vis licht met het gekruide bloem-mengsel. Verhit de helft van de boter in een ovenbestendige koekenpan en bak de vis aan de kant met vlekken op middelhoog vuur gedurende een minuut of 4 . Voeg de rest van de boter plus het citroensap toe en bedruip de vis ermee.
2 Verdeel de kappertjes over elke vis en plaats de pan 6 tot 8 minuten in de oven.
3 Daarna de schollen voorzichtig uit de pan scheppen en op voorverwarmde borden leggen . Koekenpan weer op het vuur en helft van de peterselie door de boter-citroen-jus roeren. Dit over de visjes verdelen en opdienen met nieuwe aardappeltjes en bijv. groene asperges of mooie bospeentjes. De rest van de peterselie over het geheel strooien. Elk bord garneren met partjes citroen.
4 ( foto afkomstig van Pinterest)
Schol/pladijs met kappertjes en citroen is een recept van Solo Open Kitchen