Zoek
Paling op Mariekerkse wijze
2
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/2 kg verse, schoongemaakte paling
1 geperst knoflookteentje
15 cl water
15 cl witte wijn (pinot gris)
50 g spinazie
25 g kervel
25 g waterkers
10 g salie
10 g citroenmelisse
10 g marjolein
10 g munt
10 g peterselie
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 partje citroen
1 gemengde molenpeper
1 snuifje zeezout
25 g boter
1 middelgrote ui
Bereiding
1
Snij de paling in moten van 4 cm, hak de verse kruiden fijn en snipper de ui.
2
Doe de ui-snippers met de boter en de look in een pot en laat glazig stoven zonder te kleuren.
3
Voeg palingmootjes, tijm, laurier, water en wijn toe en laat 10 minuten sudderen op zacht vuurtje.
4
Voeg de fijn gehakte kruiden toe, enkele druppels citroen en kruid naar smaak.
5
Breng zachtjes aan de kook, neem van het vuur en laat 1 uur trekken.
6
Opwarmen wanneer nodig zonder te koken, maar het kan ook warm, lauw of koud geserveerd.
7
Lekker met frietjes of volkorenbrood met echte boter.
Paling op Mariekerkse wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept