Love fish van de zuiderse zeeën

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg ze 30 min. in een vergiet, zodat het vocht eruitloopt.
  • 2
  • 2Verwarm de oven voor op th. 4 -5 (130°C) en neem er de bakplaat uit.
  • 3
  • 3Maak 4 kleine brochettes: steek de kerstomaten afwisselend met de mozzarellaparels op houten prikkers. Smeer ze lichtjes in met olie.
  • 4
  • 4Doe het citroensap in een kleine bokaal, kruid met peper en zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
  • 5
  • 5Smeer de vismoten in met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper en zout en bak ± 12 min. in de oven (in functie van de dikte van de moten).
  • 6
  • 6Dep ondertussen de aubergineblokjes droog en bak ze goudbruin op een vrij hoog vuur met de pijnboompitten in een grote antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
  • 7
  • 7Leg ze aan één kant in de pan, leg de brochettes aan de andere kant en verwarm deze 30 sec. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
  • 8
  • 8Schik de aubergines met de pijnboompitten in het midden van de borden (met behulp van een dresseerring) en leg er de moten skrei bovenop.
  • 9
  • 9Werk af met raketsla en giet rondom een beetje vinaigrette. Voeg de brochettes toe en dien onmiddellijk op. 1
  • 0 1
  • 0Serveer met knapperig ciabattabrood (eventueel samen te bakken met de vis). 1
  • 1 Kooktip 1
  • 2 De mozzarellaparels zijn kleiner dan de kerstomaten, waardoor ze de pan niet raken en dus niet smelten!

Love fish van de zuiderse zeeën is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Love fish van de zuiderse zeeën
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Love potion
0 min
Bekijk recept
Love Pearls
0 min
Bekijk recept
I Love You cocktail
0 min
Bekijk recept