2 Begin met het maken van de wijnsaus. Pel en snipper hiervoor het sjalotje. Kneus of plet de peperkorrels (in een vijzel). Breng in een pan de sjalot met de peperkorrels, wijn, azijn, laurier en tijm aan de kook. Laat het tot de helft inkoken.
3 Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de light room, peper, zout en bieslook.
4 Verdeel het appelmengsel over de ronde sneetjes geroosterd witbrood. Drapeer daarover een plakje gerookte zalm.
5 Zeef de grove stukken uit het ingekookte wijnmengsel en schenk deze daarna terug in de pan. Meng de light room erdoor en laat de saus een paar minuutjes doorkoken. Zet ondertussen de taartjes 2 minuten de oven.
6 Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje water, en voeg het al roerend aan de saus toe totdat deze gebonden is. Plaats de taartjes op borden en schenk de wijnsaus eover. Garneer de taartjes met tuinkers en serveer ze meteen.