Taartje van gerookte zalm

4
40 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Begin met het maken van de wijnsaus. Pel en snipper hiervoor het sjalotje. Kneus of plet de peperkorrels (in een vijzel). Breng in een pan de sjalot met de peperkorrels, wijn, azijn, laurier en tijm aan de kook. Laat het tot de helft inkoken.
  • 3 Snijd ondertussen de bieslook fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de light room, peper, zout en bieslook.
  • 4 Verdeel het appelmengsel over de ronde sneetjes geroosterd witbrood. Drapeer daarover een plakje gerookte zalm.
  • 5 Zeef de grove stukken uit het ingekookte wijnmengsel en schenk deze daarna terug in de pan. Meng de light room erdoor en laat de saus een paar minuutjes doorkoken. Zet ondertussen de taartjes 2 minuten de oven.
  • 6 Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje water, en voeg het al roerend aan de saus toe totdat deze gebonden is. Plaats de taartjes op borden en schenk de wijnsaus eover. Garneer de taartjes met tuinkers en serveer ze meteen.

Taartje van gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept