1 Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi 12 bergjes geraspte kaas op ruime afstand van elkaar op een bakplaat en laat de kaas in de hete oven in 2-3 minuten smelten. Laten afkoelen en hard worden op de bakplaat.
2 Was de citroen, snijd in 8-10 dunne plakken, halveer hem en verwijder de pitjes.
3 Verwarm de vloeibare margarine, zonder dat die bruin wordt, in een grote pan. Verdeel de plakjes citroen over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout en bak de plakjes op een laag vuur gedurende 2 minuten. Omkeren. Bestrooien met de helft van de poedersuiker en nog 2 minuten bakken. Weer omkeren, de rest van de poedersuiker erover strooien en nog 30 seconden bakken. Laten afkoelen.
4 Snijd de plakjes heilbot in vieren.
5 Leg de plakjes citroen een beetje verspreid op 4 borden of 8 schoteltjes.
6 Strooi vlak voor het eten de sla erover. Leg de stukjes heilbot tussen de sla. Bedruppel de sla met de slasaus. Leg de kaaskoekjes tussen de salade. Direct serveren.
Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes is een recept van Solo Open Kitchen