1 Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de uien. Was de tomaten. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de rest in partjes.
2 Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg 2/3 van de ui en de paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg de kleingesneden tomaten toe (maar niet de partjes). Roerbak een minuut door.
3 Voeg de rijst en de paprikapoeder toe, roerbak nog 2 minuten door en voeg dan de ontdooide zeevruchten toe. Meng goed door.
4 Schep het warme zeevruchtenmengsel in een ovenschaal (inhoud 3 liter). Giet de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats de schotel 45 minuten in de oven.
5 Hak in de tussentijd de koriander. Meng de tomatenpartjes met de rest van de uienringen, een kwart van de koriander en de dressing.
6 Haal de pilav uit de oven en roer de rest van de koriander erdoor. Serveer de pilav met de tomaten- en uiensalade apart erbij.
7 * Voor een zelfgemaakte yoghurtdressing mengt u 5 eetlepels magere yoghurt met 1 eetlepel mayonaise light en een mespuntje paprikapoeder en zwarte peper. Voeg naar smaak verse fijngehakte groene kruiden toe.
Pilav van zeevruchten met een salade van paprika is een recept van Solo Open Kitchen