Pilav van zeevruchten met een salade van paprika

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de uien. Was de tomaten. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de rest in partjes.
  • 2 Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg 2/3 van de ui en de paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg de kleingesneden tomaten toe (maar niet de partjes). Roerbak een minuut door.
  • 3 Voeg de rijst en de paprikapoeder toe, roerbak nog 2 minuten door en voeg dan de ontdooide zeevruchten toe. Meng goed door.
  • 4 Schep het warme zeevruchtenmengsel in een ovenschaal (inhoud 3 liter). Giet de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats de schotel 45 minuten in de oven.
  • 5 Hak in de tussentijd de koriander. Meng de tomatenpartjes met de rest van de uienringen, een kwart van de koriander en de dressing.
  • 6 Haal de pilav uit de oven en roer de rest van de koriander erdoor. Serveer de pilav met de tomaten- en uiensalade apart erbij.
  • 7 * Voor een zelfgemaakte yoghurtdressing mengt u 5 eetlepels magere yoghurt met 1 eetlepel mayonaise light en een mespuntje paprikapoeder en zwarte peper. Voeg naar smaak verse fijngehakte groene kruiden toe.

Pilav van zeevruchten met een salade van paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatenpilav met kruidige kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Quinoa pilav met chipolataworstje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept