1 Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg bouillonpoeder in plaats van zout toe om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
2 Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook de broccoli 8 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Giet af.
3 Boen in de tussentijd de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroen en pers deze uit.
4 Hak de augurkjes en peterselie fijn. Meng de bloem met 1 eetlepel bouillonpoeder en de citroenrasp. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met het mengsel.
5 Laat een grote pan (of 2 kleinere) op hoog vuur heet worden. Giet 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en plaats de filets naast elkaar in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant. Voeg de augurkjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg de peterselie toe en een beetje citroensap naar smaak.
6 Meng de broccoli met de resterende eetlepel vloeibare margarine. Breng op smaak met zwarte peper.
7 Leg een visfilet op de vier voorverwarmde borden en schep de citroen-, peterselie- en augurkgarnituur apart erbij. Meng de rest van de garnituur uit de pan met de uitgelekte pasta. Voeg naar smaak citroensap en peper toe.
8 Verdeel de pasta en de broccoli over de borden.
Gebakken schol met citroen, peterselie is een recept van Solo Open Kitchen