1 Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af.
2 Snijd ondertussen de citroen in 5 partjes. Snijd de lente-ui fijn. Haal de druiven van de takjes. Dep de scholfilets met keukenpapier droog en bestrooi ze aan beide kanten met wat peper en zout.
3 Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een grote pan. Bak hierin de scholfilets ca. 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg op het laatst de druiven toe en bak nog 2 minuten mee. Knijp er 1 partje citroen boven uit.
4 Kook ondertussen de doperwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet. Dep de pan droog en verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar. Bak hierin de lente-uitjes 2 minuten. Voeg de doperwtjes toe en warm ze goed door. Breng op smaak met peper en zout.
5 Leg de gebakken scholfilet met wat druiven op 4 borden. Voeg een scheutje heet water aan de ‘jus’ toe en laat heel even bruisen. Schep de aardappels en doperwtjes op de borden. Schep de jus over de aardappels. Leg op elk bord een partje citroen om naar smaak over de gebakken vis te druppelen.
Gebakken scholletjes met druiven is een recept van Solo Open Kitchen