1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Was de aardappels onder koud water. Kook de aardappels in ruim water ca. 10 min. voor. Giet ze af en leg ze elk apart op een vel aluminiumfolie. Bestrooi met wat peper en zout. Pak ze goed in. Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de hete oven. Laat de aardappels in ca. 1 uur gaar worden. (Prik met een vork in de aardappels om te voelen of ze zacht en gaar zijn.)
2 Snij de aardappels dwars door de folie doormidden. Schep met een lepeltje het kruim (tot ong. 1/2 cm) uit de schil. Prak het kruim een beetje fijn en laat wat afkoelen.
3 Snij ondertussen de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn. Snij de lente-uitjes fijn. Meng in een kom het aardappelkruim goed met de gerookte zalm, de dille, de lente-uitjes en de slasaus. Bewaar evt. tot gebruik in de koelkast.
4 Snij de limoen in 6 partjes.
5 Vul de uitgeholde (lauwwarme of koude) aardappelhelften met de gerookte-zalmsalade.
6 Leg op elke halve aardappel een plukje raketsla en bestrooi met wat peper. Serveer de aardappels op een grote schaal of verdeel ze over 6 bordjes. leg de partjes limoen bij de aardappels. Knijp aan tafel wat limoensap over de gepofte aardappels.
Gevulde aardappel met gerookte-zalmsalade is een recept van Solo Open Kitchen