Zoek
Waterzooi van kabeljauw met raapjes en limoen
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr kabeljauwfilet
4 grote rapen
150 gr boter
8 aardappelen (bintje)
1 limoen
1,5 dl visbouillon
Bereiding
1
Schil de bintjes en snij er mooie, gelijke aardappelstukjes uit.
2
Schil de rapen en snij ze in stukjes ongeveer even groot dan de aardappelen.
3
Zet de raapjes en aardappelen op in de visbouillon. Breng aan de ook en laat garen op een matig vuurtje.
4
Snij de kabeljauw in kleinere, gelijke stukken. Voeg ze toe aan de visbouillon als de groenten bijna gaar zijn. Laat verder garen op een matig vuur.
5
Rasp de limoen en verdeel over de visbouillon. Voeg ook het sap van de limoen toe. Kruid met peper en zout.
6
Werk de waterzooi af door de in kleine stukjes gesneden koude boter op te lossen in de bouillon.
7
Serveer in soepborden of kommetjes.
Waterzooi van kabeljauw met raapjes en limoen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept