1 Bestrooi de vis met versgemalen peper en zout en bestrijk de vis met een dun laagje bloem.
2 Bak de vis in olie of vloeibare margarine goudbruin en gaar.
3 Smoor de gesnipperde sjalot in iets olie of margarine zacht. Voeg de wijn, kruiden, boursin en kappertjes toe en laat indikken tot een mooie saus.
4 Breng de saus verder op smaak met versgemalen peper.
5 Serveer de gebakken kabeljauw op een bedje van in de( schil )gebakken aardappeltjes. Schep de groene kruidensaus erover heen en maak het gerecht af met een groente naar keuze.
6 Bron Boursin Het recept naar eigen idee aangepast . Eigen recept van een kruiden saus
7 Maak een gezonde, lekkere kruidensaus zelf.
8 2 el. peterselie ,2 el. dragon, 2 el. lente-uitjes , 2 el. bieslook
9 125 ml mayonaise , , 2 el. crème fraîche 2 el. witte wijnazijn , 1
0 Zout en peper naar smaak .1
1 Mix kruiden in een keukenmachine. In een kom meng je de mayonaise met crème fraîche en azijn. Voeg de kruidenpasta aan het mayonaise mengsel toe roer goed. Breng op smaak met zout en peper. Heerlijk bij kip ,vis, patat, gekookte of rauwe groente. De hoeveelheid is genoeg voor 4 personen.
Gebakken kabeljauw met groene kruidenboursinsaus. is een recept van Solo Open Kitchen