2 Meng het zout met de suker. Maak 2 inkepingen overlangs de citroen en vul ze op met de mengeling. Neem een bokaalen doe de citroenen erin. Bedek met de resterende mengeling en sluit de pot goed af. Laat 5 dagen op kamertemperatuur rustenen plaats daarna in de koelkast.
3 Leg een laag plastiekfolie om het werkblad. Schik de plakjes zalm mooi in een vierkant op de folie. Bestrijk de zalm met een laag boursin en kruid met peper.
4 Rol de zalm stevig op in een worstmet de folie erover. Leg de rol vervolgens 2 uur in de diepvries.
5 Neem de rol uit de diepvries en verwijder de folie. Snij de zalm in plakjes van ongeveer 3 cm.
6 Versier elk rolletje met een stukje gekonfkijte citroen en een takje dille. Werk af met een beetje zure room en olijfolie.
opgerolde zalm met fijne kruiden is een recept van Solo Open Kitchen