Gamba-hapje

8
40 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gambas pellen, darmkanaal verwijderen, even afspoelen onder koud water, hakken tot een fijne massa.
  • 2 Vermengen met het gehakt, gember, peper en sojasaus.
  • 3 Hier quenelles van maken met behulp van 2 koffielepels.
  • 4 in een kleine pan 3 eetlepels olie verhitten in 3 minuten gaar bakken, tussen door draaien, op keukenpapier laten uitlekken. In de koelkast afkoelen.
  • 5 rijstpapier bakken in laagje olie, op keukenpapier leggen en in stukken breken.
  • 6 serveren per portie , 1 gamba-quenelle met een beetje zoetzure chilisaus en als krokantje rijstpapier

Gamba-hapje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Balansdag lunch Griekse boerensalade met feta
- 10 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Hapjes met brie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus
30 min Snack
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept