1 laat de diepviesasperges oppervlakkig ontdooien of pel de verse asperges van kop tot voet. Snij de asperges in stukjes van 3 à 4 cm. Prak het hardgekookte ei.Voorbereiding 15 minuten breng 4 liter lichtgezoutenn water aan de kook, voeg de pasta toe en laat 14 minuten koken. Laat de aspergestukjes op het einde mee koken. Voor diepvriesasperges volstaat 7à8 minuten. voor verse 10 minuten. Strijk de zalmfilets in met 1EL olijfolie en bestrooi met 2EL fijngesnipperde kruiden. Druk de kruiden goed aan. Verhit 1EL olijfolie lichtjes in de pan , leg de zalmfilets naast elkaar in de pan. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Dek af en laat aan beide zijden ongeveer 5 minuten gaar worden op een zacht vuur. Haal uit de pan en hou warm. Doe de lichte room in de pan en laat 2 minuten doorkoken. Werk af met 4el fijngesnipperde kruiden. Kruid met peper en zout. Giet de pasta en de aspergestukjes af en laat uitlekken. Hou enkele aspergepuntjes apart voor de versiering en meng de rest door de kruidenroom. afwerking schep de pasta op grote borden en schik er de zalm op, overgiet met de saus. Versier met aspergestukjes, geprakt hardgekookt ei en de rest van de kruiden.
mimosazalm met pasta en asperges is een recept van Solo Open Kitchen