1 maak de asperges schoon en snij ze in hapklare stukken. Leg ze 8 minuten in licht gezouten kokend water
2 spoel de vleestomaten. Haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Spoel de kerstomaten en lente-ui. Halveer de tomaatjes en snij de lente ui in ringen. Pel en snipper de sjalot
3 kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Fruit de gesnipperde sjalot met wat peterselie aan in een scheutje olijfolie. Voeg de vleestomatenblokjes toe en laat even inkoken. Blus met de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta door de saus
4 Bak de poonfilets langs beide kanten in wat boter met olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de geblancheerde asperges en lente-ui kort aan in olijfolie
5 verdeel de paste over borden, leg er de aspergestukken, kerstomaten en lente-ui bij. Werk af met verse basilicum
Tagliatelle met asperges en rode poon is een recept van Solo Open Kitchen