exotische gamba's

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    - Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.
    - Snipper de ui en het knoflook.
    - Snipper de koriander fijn.
    - Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.
    - Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.
    Voorbereiding
    (voorbereiding, kan enkele uren vooraf + 15 min., op het moment zelf) Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur. Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout. Afwerking Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander. Geef er stokbrood of ciabatta bij.

exotische gamba's is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept