kabeljauw uit de oven met wittewijnsaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 180°C. Snij prei en venkel in stukjes. Stoof samen in boter, kruid met peper en zout. Bak de spekjes krokant. Verwijder het kroontje van de tomaten en maak aan de onderkant een kruisvormige inkeping. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Laat schrikken in kokend water. Pel, snij doormidden, verwijder de zaden en snij he vruchtvlees in blokjes
  • 2 snij de vis in een ovenschotel, kruid met peper en zeezout, . Schep het groentemengsel erop. Strooi blokjes tomaat en spekjes op de groente. Overgiet met 50 ml witte wijn. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven. kook de krielaardappelen gaar.
  • 3 Wittewijnsaus : stoof de versneden sjalot. Blus met 100ML witte wijn, laat inkoken. Voeg room toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met zout en peper
  • 4 serveer de vis met de aardappeltjes. Overgiet met de saus en versier met koriander.

kabeljauw uit de oven met wittewijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met wittewijnsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue met brood en groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kip met wittewijnsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept