Waterzooi van staartvis met asperges en garnalen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij ze in
  • 3 stukken van ± 4 cm.
  • 4
    - Snij de diepgevroren asperges in stukjes van ± 3 cm. Kook ze 8 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (35 min.)
  • 7 1 Breng 2,5 dl water aan de kook in een kookpot, samen met de witte wijn, het citroensap, peper en zout. Schik de stukken staartvis naast elkaar in de kookpot, dek af en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
  • 8 2 Haal de vis uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht voor 1/3 inkoken.
  • 9 3 Roer de eidooiers los onder de zure room. Voeg samen met de uitgelekte asperges en de diepgevroren garnalen toe aan het kookvocht.1
  • 0 4 Laat al roerend lichtjes binden op een zacht vuur (laat niet meer koken). Kruid met nootmuskaat, peper en zout en voeg indien nodig een beetje citroensap toe.1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Leg de stukken vis in een soepterrine en giet er de saus over. Versier met plukjes kervel of blaadjes waterkers. Serveer in diepe borden en geef er gekookte aardappelen bij.

Waterzooi van staartvis met asperges en garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept