1 We maken eerst de charmoula. Doe de koriander, peterselie, knoflook, azijn, citroensap, paprikapoeder en komijn met 2 theelepels zout in een blender of keukenmachine en draai tot een puree.
2 Leg de kabeljauw in een schaal en besmeer aan beide kanten met ongeveer 100 ml charmoula. Dek de schaal af en laat de vis minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
3 Leg de bleekselderij, wortel en venkelknol op de bodem van een tajine. Bestrooi de groeten met zout en peper. Schik er de aardappelen op.
4 Meng 1 eetlepel charmoula met het tomatensap en giet over de aardappelen. Doe het deksel op de tajine en zet deze op middelhoog vuur. Laat ongeveer 30 minuten sudderen.
5 Leg de vis op de aardappel, bestrooi ze met wat zout en peper en doe de tomaat er ook op. Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten sudderen tot de vis en aardappelen gaar zijn.
Tajine van kabeljauw met charmoula is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Grove couscoussalade met gegrilde groente met gestoomde vis met saffraancharmoula