Tajine van kabeljauw met charmoula

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We maken eerst de charmoula. Doe de koriander, peterselie, knoflook, azijn, citroensap, paprikapoeder en komijn met 2 theelepels zout in een blender of keukenmachine en draai tot een puree.
  • 2 Leg de kabeljauw in een schaal en besmeer aan beide kanten met ongeveer 100 ml charmoula. Dek de schaal af en laat de vis minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  • 3 Leg de bleekselderij, wortel en venkelknol op de bodem van een tajine. Bestrooi de groeten met zout en peper. Schik er de aardappelen op.
  • 4 Meng 1 eetlepel charmoula met het tomatensap en giet over de aardappelen. Doe het deksel op de tajine en zet deze op middelhoog vuur. Laat ongeveer 30 minuten sudderen.
  • 5 Leg de vis op de aardappel, bestrooi ze met wat zout en peper en doe de tomaat er ook op. Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten sudderen tot de vis en aardappelen gaar zijn.

Tajine van kabeljauw met charmoula is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Grove couscoussalade met gegrilde groente met gestoomde vis met saffraancharmoula
45 min-
Bekijk recept
Charmoula
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep Met Charmoula
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gamba's Met Charmoula In Fillodeeg
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept