2 Doe het basilicum (de steeltjes hebben veel smaak en ook een goed aroma) en de knoflook erbij.
3 Voeg een beetje cayennepeper, citroensap en Knorr Aromat toe.
4 Leg de gamba’s in een grote kom en giet er de Solo-marinade bij. Laat ze hierin 1 uur marineren.
5 Verwarm de plancha met een beetje Solo. De kookplaat moet eerst heel heet zijn zodat je onmiddellijk kunt beginnen bakken. Als je gamba’s te lang bakt, riskeer je dat ze rubberachtig worden. Je kunt zien dat de kookplaat heet genoeg is wanneer je er een beetje Solo opdoet en de margarine direct begint te ‘zingen’.
6 Bak de gamba’s 3 à 5 minuten op de twee kanten. Bak ze dus zeker niet te lang!
7 Blus de gamba’s met citroensap. Als je blust, komt het aanbakstel los en dat geeft extra smaak.
8 Serveer de gamba’s op een planchaplaat met de Florette mesclun en wat olijfolie.