1 smelt de boter, doe er de groenten, het bouillonblokje, het laurierblad en een bodempje water bij en laat afgedekt 5 minuten stoven op een hoog vuur
2 leg er vis op, dek af en laat opnieuw 12 minuten stoven. haal de vis en de groenten uit het stoofvocht en hou warm
3 doe de bloem, peper, zout, en muskaatnoot bij het stoofvocht en roer goed. Zet 2 minuten op een hoog vuur, roer nog eens en voeg de melk toe. Zet weer 2 minuten op een hoog vuur
4 werk af met de eidooier en de mosterd. Giet de saus over de vis en de groenten
5 voor de spiesjes
6 meng de olie met de knoflook, kruiden en de dragon
7 rijg de aardappeltjes aan lange houten prikkers (15 minuten in water geweekt, tegen verbranden) en laat ze ca 2 uur marineren in de olie
8 plaats ze onder de hete ovengrill tot ze kleuren. Draai af en toe om. bedruip ze indien nodig met olie