kabeljauw met mosterdsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 smelt de boter, doe er de groenten, het bouillonblokje, het laurierblad en een bodempje water bij en laat afgedekt 5 minuten stoven op een hoog vuur
  • 2 leg er vis op, dek af en laat opnieuw 12 minuten stoven. haal de vis en de groenten uit het stoofvocht en hou warm
  • 3 doe de bloem, peper, zout, en muskaatnoot bij het stoofvocht en roer goed. Zet 2 minuten op een hoog vuur, roer nog eens en voeg de melk toe. Zet weer 2 minuten op een hoog vuur
  • 4 werk af met de eidooier en de mosterd. Giet de saus over de vis en de groenten
  • 5 voor de spiesjes
  • 6 meng de olie met de knoflook, kruiden en de dragon
  • 7 rijg de aardappeltjes aan lange houten prikkers (15 minuten in water geweekt, tegen verbranden) en laat ze ca 2 uur marineren in de olie
  • 8 plaats ze onder de hete ovengrill tot ze kleuren. Draai af en toe om. bedruip ze indien nodig met olie

kabeljauw met mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept