Scampi met salsa van kerstomaten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het darmkanaal van de scampi's. Snipper de chilipeper fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Hak de platte peterselie grof. Meng met de sherry en olijfolie en laat de scampi's hierin minstens 4 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Maak de salsa: Snijd de kerstomaten in stukjes en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de platte peterselie en chilipepers fijn en meng met de kerstomaten. Werk af met limoensap en zet tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Haal de scampi's uit de marinade. Verhit wat Solo in een pan en bak de scampi's kort aan alle kanten. Serveer ze met de salsa.
  • 4 TIP: Heb je je scampi's graag extra pittig in dit zuiderse gerecht? Laat ze dan minstens 4 uur marineren.

Scampi met salsa van kerstomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept