Tongfilets met sausje van sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210–240°C (stand 7-8).
  • 2 Rol de tongfilets op en zet ze stevig vast met satéprikkers. Leg de filets in een ovenschaal. Smeer iedere tongfilet in met margarine en bestrooi met tijm, grof zout en peper. Strooi tenslotte de amandelschilfers erover.
  • 3 Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 3 minuten. Plaats de schaal daarna nog even 1 à 2 minuten onder de grill.
  • 4 Smelt voor de saus de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de tijmblaadjes, de peper en het zout toe. Voeg de Maïzena® Plus toe en roer goed door.
  • 5 Voeg tenslotte het sinaasappelsap en de rasp toe. Laat op een laag vuur zachtjes inkoken terwijl u blijft roeren. Wanneer de saus iets begint in te dikken, haalt u de pan van het vuur, voegt u de room toe en giet daarna de saus rondom de tongfilets.
  • 6 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij is.

Tongfilets met sausje van sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept