Vongole veracci

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de schelpen grondig in ijskoud water. Spoel ze minstens 2 maal met vers water.
  • 2 Snipper de platte peterselie fijn. Snipper de knoflook fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • 3 Neem een grote pan en bestrijk ze met Solo. Verhit de pan tot ze lichtjes begint te roken, doe de vongole erin en laat ze even verhitten tot ze opengaan. (Doe dit desnoods in meerdere keren.)
  • 4 Bestrooi met de peterselie en knoflook en schud de schelpen stevig op.
  • 5 Serveer met brood en partjes citroen

Vongole veracci is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venusschelpen (Vongole Veracci)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept