Slanke vis uit de oven met een Italiaans tintje

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 .Tomaten in plakken van net geen 1 cm. De vis goed droogdeppen en bestrooien met peper en zout.
  • 2 Voeg een scheutje citroensap, droge witte wijn en de geperste teentjes knoflook toe aan de schaal en leg de vis in de schaal.
  • 3 Bedek het geheel met plakken tomaat en strooi er de Italiaanse kruiden en peper en zout over . Leg op elke schijf tomaat een bergje geraspte kaas. Zout mag royaal, omdat tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
  • 4 Zet in een oven van 180 gr en laat het 20 min staan totdat de kaas een korstje heeft. Zijn de plakken vis dik, dan mag het iets langer staan.
  • 5 Lekker met gebakken aardappeltjes in de schil , zelfs met pasta of rijst en een rucola of komkommer salade. Al enkele malen gegeten. Geserveerd met spaghetti gemengd met een scheutje Chili-knoflookolie ( AH) en daar bovenop de tomaten met de vis en iets van het vocht uit de schaal erover gegoten ,vonden wij dit gerecht het lekkerst. Ik serveer het steevast met een knapperige groene salade.

Slanke vis uit de oven met een Italiaans tintje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderij-appelsoep met toast
Bekijk recept
Stamppot Met Een Oosters Tintje
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eenpansgerecht Met Grieks Tintje
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met een aziatsich tintje
0 min
Bekijk recept

Slanke bosvruchtenshake
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Slanke perzikenmousse
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slanke moussaka met gehakt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept