1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag . Laat ze afkoelen en hak ze grof. Snij het knoflookteentje doormidden en wrijf er de binnenkant van de ovenschaal mee in.
2 Was de komkommer. Trek met een dunschiller overlangs sliertjes uit de schil en snij de komkommer dwars in dunne schijfjes.
3 Spoel de tomaten, snij de steelaanzet weg en snij de tomaten in schijfjes.
4 Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg er de groenten in laagjes in. Druppel er de rest van de olie over en bestrooi met zout.
5 Spoel de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
6 Schik de vis op de groenten en druppel er het limoensap over.
7 Snij de mozzarella in plakjes en leg die op de zalm.
8 Meng het paneermeel door de gehakte pijnboompitten en strooi over de zalm.
9 Laat 20 min. In de oven gratineren .1
0 Spoel de takjes dragon, schud droog en pluk de blaadjes. Strooi deze voor het serveren over de zalm.
Gegratineerde zalm met tomaten en komkommer is een recept van Solo Open Kitchen