1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de gewassen aardappelen in de schil in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
2 Pel en snijd de rode uien in ringen. Verwarm 1 el Becel Original in een koekenpan en bak de uienringen 3 minuten op een hoog vuur.
3 Schenk het sinaasappelsap in de ovenvaste schaal. Verkruimel het kwart bouillonblokje erboven. Roer het acaipoeder erdoor. Voeg de uienringen toe Leg de forellen in het vocht en verdeel er 2 el Becel over de forellen. Zet de schaal in de oven en laat de forellen in ca. 15 minuten gaar worden.
4 Kook in de tussentijd de sugar snaps in kokend water in 3 tot 4 minuten beetgaar. Afgieten. Knip de bieslook fijn.
5 Leg de regenboogforellen met uienringen op 2 borden. Schep de aardappelen en sugar snaps ernaast. Bestrooi met bieslook. Geef het vocht uit de ovenschaal er apart bij.
Acai-forel uit de oven met rode ui is een recept van Solo Open Kitchen