1 Kook de gamba's kort in 2l visbouillon. Haal ze uit de bouillon en bewaar de bouillon. Snij de rode en groene paprika in reepjes.
2 In de paëllapan een bodem olijfolie verwarmen. Bak hierin eerst de kip goudbruin, dan de inktvis, de in stukken gesneden vis, de paprika's en de venusschelpen.
3 Voeg 125 gram tomato frito toe en laat kort meebakken.
4 Voeg 5 ontbijtkoppen visbouillon toe en breng aan de kook.
5 Verdeel 2 ontbijtkoppen rijst over de pan en zet het vuur lager. Roer vanaf nu niet meer in de pan.
6 Verdeel de erwten over de pan en voeg de safraan toe.
7 Als de bouillon half opgeslorpt is worden de mosselen, de langoesten en de gamba's over de pan verdeeld. Laat verder sudderen tot de bouillon volledig opgeslorpt is.
8 Versier de paëlla voor het serveren met de in slierten gesneden piemento morron en partjes citroen.
9 Aandachtspunt indien de rijst niet helemaal zacht is en de bouillon volledig opgeslorpt is: haal de paëlla van het vuur en bedek de pan gedurende 5 à 10 minuten met aluminiumfolie zodat de damp niet kan ontsnappen.