Paëlla

6
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de gamba's kort in 2l visbouillon. Haal ze uit de bouillon en bewaar de bouillon. Snij de rode en groene paprika in reepjes.
  • 2 In de paëllapan een bodem olijfolie verwarmen. Bak hierin eerst de kip goudbruin, dan de inktvis, de in stukken gesneden vis, de paprika's en de venusschelpen.
  • 3 Voeg 125 gram tomato frito toe en laat kort meebakken.
  • 4 Voeg 5 ontbijtkoppen visbouillon toe en breng aan de kook.
  • 5 Verdeel 2 ontbijtkoppen rijst over de pan en zet het vuur lager. Roer vanaf nu niet meer in de pan.
  • 6 Verdeel de erwten over de pan en voeg de safraan toe.
  • 7 Als de bouillon half opgeslorpt is worden de mosselen, de langoesten en de gamba's over de pan verdeeld. Laat verder sudderen tot de bouillon volledig opgeslorpt is.
  • 8 Versier de paëlla voor het serveren met de in slierten gesneden piemento morron en partjes citroen.
  • 9 Aandachtspunt indien de rijst niet helemaal zacht is en de bouillon volledig opgeslorpt is: haal de paëlla van het vuur en bedek de pan gedurende 5 à 10 minuten met aluminiumfolie zodat de damp niet kan ontsnappen.

Paëlla is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Valentijnrecept Tapas Parmaham En Mozzarella
0-10 min -
Bekijk recept
Tomatensalade Met Mozzarella
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensalade Met Mozzarella
0-10 min -
Bekijk recept
Auberginesoep Met Mozzarella
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde zalm met boontjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarspasta in lentekleuren met Leerdammer
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Kiprolletjes
0-10 min -
Bekijk recept
Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte pa
0 min
Bekijk recept