Gegrilde pikante kip

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Pel de look en pers het uit. Hak de koriander fijn. Meng 3 el yoghurt met de curry ‘pasta’, de look en de koriander (bewaar nog 1 eetlepel voor later). Wrijf dit mengsel op de kip, dek de schaal af en plaats het in de koelkast gedurende 30 minuten.
  • 3
    Voorbereiding
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Rasp de komkommer grof en laat hem ca. 15 minuten in een vergiet uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Meng de komkommer met de overschot van de yoghurt, de wijnazijn en de cayenne peper.
  • 6 Verwarm een grillpan en grill de kip een 15 à 20 minuten, aan beide kanten, tot deze goudbruin en gaar is.
  • 7 Meng de Becel Bakken en Braden samen met 1 tl pikante saus en 1 el koriander. Roer dit mengsel door de rijst.
  • 8 Serveer de kip met de rijst en de komkommer.

Gegrilde pikante kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept