Kip met sinaasappel en basilicum en pompoen

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Voor de marinade, pak een ondiepe schaal. Hak de basilicum fijn en meng dit met de rasp van 2 sinaasappels, de mosterd, zout en peper en 1 eetlepel vloeibare margarine.
  • 3 Voeg de kip aan de marinade toe en bedek deze met de marinade. Dek de schaal af en laat het gedurende 1 uur marineren in de koelkast.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 6 Snijd de pompoen in schijfjes van 1,25 cm en bestrijk ze met 1½ eetlepel Becel Bakken en Braden vloeibaar. Bak ze vervolgens in de oven gedurende 45 - 50 minuten.
  • 7 Verwarm ondertussen een grillpan en bak de kipfilets op matig vuur in 15 -20 minuten gaar.
  • 8 Om de spinazie te maken, verwarm je 1 el Becel Bakken en Braden vloeibaar in een wok of hapjespan. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak steeds enkele minuten alvorens de volgende spinazie erbij komt. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • 9 Om te serveren, plaats de pompoen op 4 eetborden, leg telkens 1 kippenborst op elk bord en dresseer de spinazie er mooi naast.

Kip met sinaasappel en basilicum en pompoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept