Gevulde tomaten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het kapje van de tomaat. Hol de tomaat uit met een koffielepel of een speciaal snijdend lepeltje. Zet ze omgekeerd en laat uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 tot 220 C. Smeer een ovenschaal in met hoeveboter.
  • 3 Meng het gehakt met een gesnipperde ui, fijngesneden peterselie en oregano. Voeg eventueel nog peper & zout toe.
  • 4 Schep zoveel vleesgehakt in de tomaat tot ze boordevol gevuld is. Zet het kapje weer op de tomaat, zonder het groene kroontje en plaats de tomaat in de ovenschaal. Laat het gehakt 30 tot 45 minuten garen.
  • 5 Doe de test met een houten prikker: steek hem tot in het hart van het vleesgehakt en haal hem eruit. Als er nog wat gehakt aanhangt laat je hem verder garen en als de houten pen er helemaal gaaf weer uitkomt mag je de oven uitschakelen.
  • 6 Laat de tomaat nog even rusten in de oven.

Gevulde tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept