Zoek
Zoetzure kalkoen met wortel en lenteui
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g kalkoenfilet
1/2 tl 5-kruidenpoeder
4 wortelen
1 ei
1 el suiker
5 el arachideolie
4 el ketchup
2 el azijn
1 bussel lente-uitjes
peper en zout
Bereiding
1
Snij het vlees met een fileermes in fijne plakjes en kruid met het 5-kruidenpoeder.
2
Zet de wok op een hoog vuur en doe er 3 el arachideolie in.
3
Wok de kalkoen kort tot hij gaar is en hou apart.
4
Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de wok met peper en zout.
5
Meng de rest van de olie, het ei, suiker, azijn en ketchup en giet dit bij de wortelen.
6
Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen.
7
Schik eerst de wortelen op een schotel, leg de kalkoen er bovenop, lepel er saus uit de wok over en werk af met de lenteui.
Zoetzure kalkoen met wortel en lenteui is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Surinaamse gestoomde vis
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosui spinazie soep
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kwetiau met kippendijen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept