1 Fruit de spekblokjes. Laat ze uitlekken en bak de dungesneden ui en het gehakt rul in het bakvet.
2 Voeg 250 g grof gehakte pruimen en de spekblokjes toe zodra het vlees gaar is.
3 Neem de pan van het vuur, voeg het losgeklopt ei en de Armagnac toe en breng op smaak. Vul de kalkoen met deze bereiding. Naai de openingen dicht en leg de kalkoen in een braadslee.
4 Bestrijk helemaal met Solo Vloeibaar, kruid met peper en zout en bedek de borst met het lardeerspek.
5 Besprenkel de kalkoen met een glas bouillon en dek hem helemaal af met aluminiumfolie.
6 Zet gedurende 2 uur in een voorverwarmde oven (180°C) en besprenkel elk kwartier met bouillon.
7 Verwijder de aluminiumfolie en het bardeerspek en laat nog 15 minuten doorbakken.
8 Snij de plakjes spek in tweeën, wikkel ze rond de resterende pruimen en steek ze per twee op tandenstokers. Schik ze rond de kalkoen en zet 15 minuten in de oven.
9 Serveer bij elke portie kalkoen een beetje vulling en enkele in spek gewikkelde pruimen. Ontvet de braadjus en serveer in een sauskom.