Zoek
Pittige kalkoen met kokosmelk
10
100 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 koffielepels sambal oelek
1 afgestreken eetlepel bruine suiker
4 limoenen
1 blokje knorr Finesse kipbouillon
verse koriander
3 eetlepels Solo
zout
1 kalkoen van 4 kg in stukken gesneden
8 dl kokosmelk
70 cl tomatencoulis
2 uien
2 rode paprika's
2 teentjes look
2 eetlepels curcuma
2 eetlepels komijn
peper
Bereiding
1
Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
2
Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
3
Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
4
Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
5
Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
6
Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
7
Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
8
Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
9
Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.1
0
Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
Pittige kalkoen met kokosmelk is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min
Bijgerecht
Bekijk recept