Zoek
Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels Solo
zout en peper
1 wortel in fijne blokjes gesneden
150 g suiker
1 eetlepel azijn
3 eetlepels light room
4 grote peren
800 g kalkoenstoofvlees
1 fijngehakte ui
2 sneetjes spek (in stukjes gesneden)
2 dl blond bier
1 kruidnagel
1 koffielepel mosterd
100 g gemengd gehakt
1 eetlepel cognac
150 g kalkoenlevertjes
2 pruimen (ontpitte gedroogde) pruimen,1 nacht marineren in Porto)
2 sjalotjes
1 ei
Bereiding
1
Bak het kalkoenstoofvlees langs beide kanten bruin in de Solo , kruid met peper en zout en voeg de ui, de wortelblokjes en de spekstukjes toe.
2
Laat dit zachtjes garen in een gesloten stoofpot en giet er nu en dan een scheutje bier bij.
3
Maak de vulling door de kalkoenlevertjes, de uitgelekte pruimen en sjalotjes eerst in stukken te snijden en daarna fijn te mixen in een keukenrobot.
4
Meng er het gehakt onder samen met het ei en de cognac en laat dit alles zachtjes aanbakken in een pan.
5
Hou de vulling nadien warm in de oven. Schil de peren, halveer ze in de lengte en haal het klokhuis eruit.
6
Gaar de peren in een pot met wat water, de azijn, de suiker en de kruidnagel.
7
Laat de peren uitlekken en vul de holte op met de leverbereiding.
8
Serveer het kalkoenstoofvlees op een bord met daarrond de opgevulde peren en wat braadjus.
9
Werk af door het overige bier te mengen met een lepeltje mosterd en de light room en verdeel dat over het vlees.
Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
kalkoenstoofvlees met achelse trappist
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenstoofvlees Mon
90 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenstoofvlees met krieltjes
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenstoofvlees
0 min
Bekijk recept