1 Maak de hoevekip bakklaar en vermeng het zout met het eiwit.
2 Leg aluminiumfolie op een schotel en bestrijk dit met een laag van het zoutmengsel. Schik de hoevekip in het midden en bedek die met de rest van het mengsel.
3 Laat dit gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C braden (indien het zout te bruin wordt tijdens het bakken, kan je er aluminiumfolie over leggen).
4 Haal de kip uit de oven en laat ze een kwartier rusten. Verwijder de zoutkorst.
5 Maak de spinazie, de kruidkers en de kervel schoon. Blancheer ze in de gevogeltefond en voeg de light room toe. Mix het geheel en haal het door een puntzeef.
6 Bind de saus nadien met de Solo waarin de bloem is gemengd.
7 Maak de verschillende groenten schoon en kook ze kort in water.
8 Schik de kip en de groentjes op een schotel en schik de groene saus erlangs.