Salade van nieuwe aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kuikens op kamertemperatuur komen.
  • 2 Rasp de citroenschil en snij de citroen in vieren.
  • 3 Meng de schil met de takjes tijm en de helft van de Solo.
  • 4 Doe dit mengsel onder het vel van de kuikens.
  • 5 Schuif een kwart van de citroen en eventueel nog wat extra tijm in de buikholte.
  • 6 Bestrooi de kuikens met zout en peper.
  • 7 Bak ze 30 minuten in een oven van 200° C.
  • 8 Verlaag de temperatuur na een kwartier naar 175° C.
  • 9 Schrob intussen de aardappels goed schoon en kook ze gaar in hun schil. 1
  • 0 Snipper de sjalotjes en snij de waterkers en de peterselie fijn. 1
  • 1 Meng de azijn, de wijn en de Solo. 1
  • 2 Verwarm deze saus maar laat niet koken. 1
  • 3 Schil de nog hete aardappels. Snij ze in plakjes en doe in een schaal.1
  • 4 Giet de warme saus over de aardappeltjes. Meng de kruiden en de sjalotjes erdoor. 1
  • 5 Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. 1
  • 6 Schik de aardappelsalade op een bord. 1
  • 7 Leg het piepkuiken ernaast en garneer met de kappers.

Salade van nieuwe aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept