1 Eerst ga je de kip in een 45 minuten pocheren op een zacht vuurtje in 2 liter kokend water, waarin je bouillonblokjes en citroengras gooit.
2 Nu heb je tijd voor de groenten: maak ze schoon, hak ze in gelijke stukken en blancheer ze. Wortel en ui worden best gepocheerd in een bodempje water met wat margarine.
3 De gepocheerde kip is nu aan de beurt: verwijder de billen en hak ze in twee, snij de filets van de borstkas, haal het vel weg en hou de kippenstukjes dan warm.
4 Voor de saus zeef de jus en kook die in tot een halve liter. De saus laat zich gewillig binden met Maïzena Roux Minute.
5 Nu nog de light room, currypasta en het blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden toevoegen.
6 Leg de kip in de saus, en warm alles op een zacht vuur weer op.
7 Op het einde schep je de groenten er nog bij.
8 Serveer op warme borden, liefst met wat rijst.
Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie is een recept van Solo Open Kitchen