Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eerst ga je de kip in een 45 minuten pocheren op een zacht vuurtje in 2 liter kokend water, waarin je bouillonblokjes en citroengras gooit.
  • 2 Nu heb je tijd voor de groenten: maak ze schoon, hak ze in gelijke stukken en blancheer ze. Wortel en ui worden best gepocheerd in een bodempje water met wat margarine.
  • 3 De gepocheerde kip is nu aan de beurt: verwijder de billen en hak ze in twee, snij de filets van de borstkas, haal het vel weg en hou de kippenstukjes dan warm.
  • 4 Voor de saus zeef de jus en kook die in tot een halve liter. De saus laat zich gewillig binden met Maïzena Roux Minute.
  • 5 Nu nog de light room, currypasta en het blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden toevoegen.
  • 6 Leg de kip in de saus, en warm alles op een zacht vuur weer op.
  • 7 Op het einde schep je de groenten er nog bij.
  • 8 Serveer op warme borden, liefst met wat rijst.

Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept