1 Zet een kookpot op het vuur en braadt de kippenbillen om en om goudbruin in 2 eetlepels Solo.
2 Voeg de gesneden ui en wortel toe. Laat kort fruiten. Voeg de rode wijn en het bouillonblokje toe, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.
3 Blancheer de schoongemaakte zilveruitjes in ruim water en spoel ze koud.
4 Bak de uitjes in 2 eetlepels Solo en voeg suiker toe.
5 Bak in een ander pannetje de gesneden champignons in de rest van de Solo.
6 Mix de jus van de kip met een staafmixer (zo zullen de wortel en ui gepureerd worden en dienen ze als bindmiddel). Breng op smaak met zout en peper.
7 Doe de kip terug in de jus, strooi de uitjes, champignons en peterselie over de bereiding. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Snelle Coq au Vin met uitjes en champignons is een recept van Solo Open Kitchen