Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het dunne spek in een op 100° voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten drogen.
  • 2 Bak de stukken kip in de Solo tot ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.
  • 3 Snij 4 witloofstronken en het dikke spek fijn en laat alles samen met de kip stoven.
  • 4 Intussen snijd je de rest van het witloof in schijfjes en stoof je dit licht aan in de Solo Vloeibaar.
  • 5 Wanneer de kip bijna gaar is, neem je de kip uit de pot en giet je
  • 25 dl water en het 1/2 bouillonblokje over het dikke spek en het witloof.
  • 6 Laat de bouillon inkoken en mix het geheel in de blender. Giet het door de zeef en voeg er peper en zout aan toe.

Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesauteerde scampi met olijfolie en schorsenerenpuree
Voorgerecht
Bekijk recept
Gesauteerde spinazie met gebakken look
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept