Tajine van kip met pruimen van Fes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de pruimen in lauw water zwellen.
  • 2 Pel de uien en de look en hak ze fijn.
  • 3 Hak de koriander en de peterselie fijn.
  • 4 Laat de uien fruiten met de Solo tot ze goudbruin zijn.
  • 5 Leg de in stukken gesneden kip erbij en laat goudbruin worden.
  • 6 Voeg de koriander en peterselie, safraan, gember, peper en zout toe.
  • 7 Los het bouillonblokje in een halve liter warm water op.
  • 8 Giet er de bouillon langzaam bij.
  • 9 Voeg het kaneelstokje en zo nodig water toe.1
  • 0 Laat de pijnboompitten en de amandelen in een braadpan roosteren.1
  • 1 Wanneer het vlees gaar is (5 min), de pruimen toevoegen.1
  • 2 Laat een tiental minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.1
  • 3 Schik de kip in het midden van het bord, giet de saus er rond en leg er enkele pruimen over.1
  • 4 Garneer met pijnboompitten en amandelen.

Tajine van kip met pruimen van Fes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsvlees Uit Fes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept