Zoek
Tajine van kip met pruimen van Fes
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0.5 bosje koriander
0.5 bosje platte peterselie
100 g Solo
zout
1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
250 g gedroogde pruimen
4 uien
2 teentjes look
1 kg kipfilet
0.5 doosje safraan
0.5 koffielel gember in poeder
peper
50 g pijnboompitten
25 g amandelschilfers
1 kaneelstokje
Bereiding
1
Laat de pruimen in lauw water zwellen.
2
Pel de uien en de look en hak ze fijn.
3
Hak de koriander en de peterselie fijn.
4
Laat de uien fruiten met de Solo tot ze goudbruin zijn.
5
Leg de in stukken gesneden kip erbij en laat goudbruin worden.
6
Voeg de koriander en peterselie, safraan, gember, peper en zout toe.
7
Los het bouillonblokje in een halve liter warm water op.
8
Giet er de bouillon langzaam bij.
9
Voeg het kaneelstokje en zo nodig water toe.1
0
Laat de pijnboompitten en de amandelen in een braadpan roosteren.1
1
Wanneer het vlees gaar is (5 min), de pruimen toevoegen.1
2
Laat een tiental minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.1
3
Schik de kip in het midden van het bord, giet de saus er rond en leg er enkele pruimen over.1
4
Garneer met pijnboompitten en amandelen.
Tajine van kip met pruimen van Fes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsvlees Uit Fes
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept