1 Laat de kip op kamertemperatuur komen en warm de oven voor op 175 ° C.
2 Snij 3 teentjes knoflook en pers 1 teentje uit.
3 Bestrooi de buikholte van de kip met zout en peper en vul de kip met 1 eetlepel Solo, de gekneusde knoflooktenen, 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm.
4 Roer de uitgeperste knoflook door 4 eetlepels Solo en bestrijk de kip rondom met dit mengsel.
5 Strooi er zout en peper over.
6 Leg de kip in een ovenschaal en braad de kip in de oven in 60min mooi bruin en gaar.
7 Bedruip de kip af en toe met braadvocht en keer de kip eventueel een keertje.
8 Verdeel na 30min de aardappeltjes, courgette, ui en de rest van de kruiden rond de kip.
9 Strooi er ook wat zout en peper over.1
0 Zet de kip nog een 30min in de oven, schep de groenten af en toe om.
Kip uit de oven met aardappeltjes en courgette is een recept van Solo Open Kitchen