boerentaart met kip

6
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 smelt de boter.roerbak hierin de prei in ongeveer 1 minuut zacht. oe debloem erbijen roerbak tot het mengsel gaat borrelen. neem de pan van het fornuis. roer langzaam de melk en de bouillon erbij. laat al roerend koken tothet mengsel bindt. neem e pan van het fornuis. roer de kip, broccoli,paprika, mais en peterselie erdoor.
  • 2 schep de vulling in een vuurvaste schaal. snijd van 2 velletjes bladerdeegreepjes van 3 centimeter breed en leg die rond de rand van de schaal.bestrijk de reepjes licht met ei. leg de rest van het bladerdeeg over de vulling en de rand zodat de schaal afgesloten is. snijd de rand bij en druk het deeg dan goed aan. bestrijk de bovenkant van het deegmet ei. bak de taart 10 min. op 200°C. temper de oventemperatuur dan tot 180°C en bak ze nog eens 20 min. tot hetdeeg bruin is.

boerentaart met kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hartige boerentaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept